Sensotec Nederland

KOMO

Bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid 
Onze rookmelders staan garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat bewijst ook de praktijk! Al onze producten worden tijdens de productie meermalen getest om de functionaliteit van dit veiligheidsproduct te borgen. Verder zijn onze rookmelders getest en goedgekeurd volgens de Europese regelgeving (EN14604).

KOMO Keur
Voor de Nederlandse markt HAD de FHB10(i) en FH250RB  het keurmerk KOMO KEUR. Een belangrijk Keurmerk voor de bouw, waar veel van onze melders worden geïnstalleerd.

Helaas zijn wij genoodzaakt de volgende melding van de KOMO te vermelden aangezien KOMO de certificering eenzijdig heeft opgezegd:

“Zoals eerder is aangegeven begint het KOMO keur op rookmelders meerwaarde te verliezen. Er zijn op dit moment slechts 4 rookmelders gecertificeerd. Op basis van een dusdanig beperkt aantal gecertificeerde rookmelders is het voor het Keurmerkinstituut niet rendabel om deze dienst in de lucht te houden. De kosten voor het Keurmerkinstituut om geaccrediteerd blijven, de licentiekosten van KOMO en de tijd die het kost om het schema actueel te houden staan in geen verhouding meer tot de omzet.

Dit heeft het Keurmerkinstituut ertoe doen besluiten contact te zoeken met branche organisatie Vebon (sectie huisrookmelders) om te bepalen of er nog een toekomst is voor het KOMO keur op rookmelders. De Vebon heeft ons na intern beraad gemeld te zullen gaan stoppen met het KOMO keur op rookmelders per 31 december 2014.”

 

 

 

 

 

OPLOSSINGEN VOOR UW VEILIGHEID